Jonge zelfstandige juristen en de NVRA

Mevrouw mr. Jennifer Bello vertelt:

Via een netwerkevent kwam ik als jurist met een startende eigen praktijk in contact met de NVRA. Ik sprak met een collega jurist. Zij legde mij uit wat de NVRA deed en vertelde dat met name jonge juristen van harte welkom zijn bij de vereniging. Ik besloot om lid te worden en direct ook actief te worden. Dit was en is nog steeds een goede keuze voor mij.

Wat heb je als jonge jurist aan de NVRA en wat kan jij voor de NVRA doen? Ik zal het even kort uitleggen.

Je kan actief worden voor de NVRA. Ik heb zelf ervaring met de Activiteitencommissie en het Rechtskundig Loket. Dit kan je ook vermelden op je social media en op je online CV op LinkedIn. Ik zou het persoonlijk leuk vinden als er nog een Social Media commissie bij zou komen. Want de NVRA is geen stoffige club oude juristen en er is nog zeker een inhaalslag te maken met behulp van jonge frisse ideeën en bijbehorende uitvoering.

Mijn cliënten hebben vaker gevraagd naar mijn expertise als jonge jurist. Het kunnen vermelden van mijn beroepskwalificatie heeft hun twijfel weggenomen en het heeft mij geholpen bij de werving van meerdere opdrachten. Dit is niet het enige voordeel dat de NVRA voor mij heeft gehad.

De NVRA vraagt de leden om hun kennis met permanente educatie op peil te houden. Dit mag op meerdere manieren ingevuld worden, net zoals bij de Orde van Advocaten.. Een manier die de NVRA de (jonge) jurist aanbiedt is de toegang tot goede kwalitatieve cursussen van de SON, de stichting Opleidingen NVRA.. Dit heeft als bijbehorend voordeel dat je niet alleen een cursus hebt maar direct ook een netwerkevent. Dan kan je collega-juristen ontmoeten die klankbord kunnen zijn en ook kunnen dienen als toekomstige samenwerkingen en doorverwijzingen.

Wat voor mij als jonge professional handig was met destijds een startende onderneming was de korting op de beroeps- en bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. De verzekeringen sluiten direct aan op de beroepspraktijk. Want laten we eerlijk zijn, het is wel belangrijk dat je je kosten en aansprakelijkheden in de hand houdt.

Als jonge jurist heb je de vakkennis van de juridische opleiding, maar nog niet de kneepjes van het juridische ondernemerschap in de vingers. De NVRA heeft mij hierbij goed gesteund. Ik heb de mogelijkheid om ervaren juristen binnen het netwerk te bevragen over juridische kwesties, maar ook over het bedrijfsmatige deel van de juridische praktijk. Dit kan bijvoorbeeld een andere jurist in een niche-expertise zijn, zoals incassozaken en de incassopraktijk waarin ik zelf niet gespecialiseerd ben.

Wil je ook verder groeien als jurist, ondernemer en professional? Er is ruimte voor een commissie consultatie wetsvoorstellen en een ledenwervingscommissie en nog meer andere ideeën. Of heb je talent voor Social Media? De NVRA leert ook graag van jou en is op zoek naar jou als jonge jurist en jouw ideeën voor Social Media en andere zaken! Als je meer wilt weten neem contact op met de secretaris (info@nvra.nl) of stuur een bericht naar mij (contact@just-judicial.nl).