Uitnodiging training (online) consumentenrecht op 28 oktober a.s.

De NVRA wijst u op de mogelijkheid om deel te nemen aan een online training over actueel consumentenrecht op 28 oktober a.s. Voor u als lid van de NVRA is dit gratis. Deze training wordt gewaardeerd met 1 PE-punt.


Voor brancheorganisaties en bedrijven

MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren samen met het ministerie van EZK een training over het actuele consumentenrecht. Kennis over consumentenrecht kan ondernemers helpen hun klantenservice te verbeteren; onnodige discussies, klachten en geschillen te voorkomen, en het vertrouwen van consumenten in bedrijven te vergroten. In deze training zal Arnold Koopmans branches en bedrijven langs de belangrijkste onderdelen van het huidige consumentenrecht leiden:

1. Verplichte precontractuele informatie (op een website bijvoorbeeld)
2. Het herroepingsrecht van de consument bij koop op afstand
3. Remedies en garanties in geval van defecte goederen
4. Oneerlijke handelspraktijken en oneerlijke bedingen in overeenkomsten
5. Buitengerechtelijke geschillenbeslechting en Online geschillenbeslechting

De training maakt onderdeel uit van het Europese opleidingsprogramma Consumer Law Ready, dat ontwikkeld is om de kennis over consumentenrecht binnen het mkb te vergroten. Deelnemers aan deze training krijgen niet alleen korte cursus consumentenrecht, maar ontvangen ook online materiaal om zelf voorlichting en/of training te geven aan ondernemers in het mkb (handboeken voor trainers en ondernemers, PowerPoint presentaties en quizzen, waar het eigen logo op geplaatst kan worden).

Klik hier om de gehele uitnodiging te kunnen lezen.