Veel enthousiaste reacties tijdens eerste editie ZomerGerecht

Op 21 juni reisden 70 juridische professionals (zowel leden als niet-leden) af naar De Landgoederij in Bunnik om dit event, georganiseerd door de NVRA, bij te wonen.
Voorafgaand aan het event vond de ALV plaats. Niet eerder was de opkomst zo hoog, was de duur van de ALV zo kort én waren de reacties zo positief. Goed om te zien dat onze leden steeds meer betrokkenheid tonen. Samen zijn wij immers de vereniging!

De positieve en open sfeer die tijdens de ALV ontstond, was kenmerkend voor het hele event. Tijdens de plenaire opening, onder leiding van dagvoorzitter Carmen de Jonge, was vooral aandacht voor een kennismaking met elkaar. Wie zijn de leden van de NVRA en wat houdt hen bezig? Met vragen als “Is de privacywetgeving (AVG) een doorgeslagen regeling?” en “Zijn de plannen van minister Dekker m.b.t gefinancierde rechtsbijstand een bedreiging voor u als jurist?” werd ook gelijk de koppeling naar het inhoudelijke deel van het event gemaakt.

AVG of arbeidsrecht
Het inhoudelijke deel van het event betrof twee workshops. Bezoekers van het event konden kiezen tussen ‘AVG, hoe nu verder’ gegeven door mr. Eva de Vries en ‘Arbeidsrecht in de schijnwerper’ door mr. Sjef de Laat. Een mooie inhoudelijke verdieping die volgens de bezoekers wel twee keer zo lang had mogen duren.

Het event werd afgesloten met een interactieve sessie door mr. Bram Moszkowicz en dagvoorzitter Carmen de Jonge. In een informele setting stelde Carmen scherpe vragen waarop de heer Moszkowicz open en eerlijk antwoord gaf. Dit was aanleiding voor het publiek om hem het hemd van het lijf te vragen. De microfoon vloog de hele zaal door om de inhoudelijke en de meer privégerichte vragen van de bezoekers aan bod te laten komen.

De afsluitende borrel was een gepast einde van deze geslaagde eerste editie van Het ZomerGerecht. Hopelijk kan er volgend jaar een mooi vervolg komen. De activiteitencommissie, bestaande uit Diana Tjebbes, Joop der Weduwen, Rian Koeken, Wil van den Herik en Klaas Zondervan is er klaar voor.

Wilt u ook participeren in de activiteitencommissie? Stuur dan een mail naar info@nvra.nl